ВИПРОБУВАННЯ СВІТЛОПРОЗОРИХ КОНСТРУКЦІЙ НА СТІЙКІСТЬ ДО УДАРНОЇ ХВИЛІ: АНАЛІЗ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЇХ ЗАСТОСУВАННЯ В УКРАЇНІ - Орленко, Михайло (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2025)
В статті розглядаються нормативні документи України та інших країн, де описуються вимоги до огороджувальних світлопрозорих конструкцій в частині вибухостійкості та методи перевірки означених характеристик. Аналізуються переваги та недоліки існуючих методів, перспективи удосконалення нормативних документів України.