ГЕДОНІСТИЧНІСТЬ СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ГРОМАДСЬКИХ SPA-КОМПЛЕКСАХ - Житник, Олександр; Меженна, Наталія (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2025)
Стаття досліджує, як гедоністичні принципи впроваджуються в дизайн та функціональність сучасних SPA-комплексів, перетворюючи їх на місця, де відвідувачі можуть не лише оздоровитися, а й отримати естетичну насолоду, що додатково впливає на фізичну та психологічну реабілітацію. Аналізується, як використання інноваційних матеріалів, технологій та дизайнерських рішень сприяє створенню комфортного та естетичного середовища, за допомогою інноваційних рішень, SPA-комплекси перетворюються на осередки задоволення та релаксації, де кожен елемент – від матеріалів до освітлення – спрямований на створення незабутніх вражень, позитивних емоцій. Особлива увага приділяється тактильним відчуттям, використанню природних матеріалів та інтеграції світлових технологій. Дослідження демонструє, як сучасні SPA-комплекси, завдяки впровадженню гедоністичних принципів, стають місцями не лише фізичного оздоровлення, реабілітації, а й емоційної перезарядки.