ГЕНЕЗА ТА ЕВОЛЮЦІЯ ВІДКРИТИХ ПРОСТОРІВ БАГАТОПОВЕРХОВОЇ ЗАБУДОВИ НА ПРИКЛАДІ МІСТА ІВАНО-ФРАНКІВСЬК - Табачин, Андрій (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2025)
Розглянуто історичні тенденції та еволюцію в організації відкритих просторових елементів у контексті урбаністичного розвитку. Проведено аналіз впливу архітектурних рішень на формування якісного середовища для життя мешканців. Дослідження генези та еволюції відкритих просторів у місті Івано-Франківськ є важливим для розуміння його історичного розвитку та сучасних проблем. Вивчення того, як розвивалися відкриті простори у багатоповерхових житлових комплексах, дозволяє краще зрозуміти поточні урбаністичні виклики та сформувати рекомендації для їх вирішення в майбутньому. Важливо відзначити, що питання відкритих просторів пов'язане не тільки з архітектурними аспектами, але і з соціальними, екологічними та економічними аспектами, що визначають якість життя в місті.