ЗМІНИ ПРОЄКТНИХ ПІДХОДІВ В АРХІТЕКТУРІ ТА МІСТОБУДУВАННІ ХАРКОВА другої половини 1950-х – початку 1970-х рр. - Романова, Світлана (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2025)
Стаття висвітлює процеси в архітектурі та будівництві Харкова періоду радикального повороту в архітектурно-містобудівному проєктуванні до принципів модернізму у другій пол. 1950-х рр. та в часи прискореного розгортання індустріальних технологій будівництва у наступному десятилітті. Друге за значенням місто України протягом третьої чверті XX століття значно змінило свій вигляд в результаті здійснення масштабного житлового будівництва, яке відбувалося на основі кардинальної зміни проєктних підходів в архітектурі та містобудуванні Харкова. Стаття продовжує низку публікацій про ключові аспекти архітектурно-містобудівної діяльності у Харкові на часовому відрізку від другої половини 1940-х до початку 1970-х рр.