ТЕНДЕНЦІЇ РОЗПЛАНУВАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ ЗАБУДОВИ У СІЛЬСЬКИХ ПОСЕЛЕННЯХ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ - Сільник, Олександра (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2022)
Створення сприятливого соціального середовища є важливою ланкою національної реформи сільського життя, яка сприятиме подальшому розвитку найкращих умов для сталого розвитку. Одним із способів вирішення цієї проблеми є влаштування зручної і комфортної сельбищної зони поселення з відповідним набором функцій та послуг. У статті розглянуто особливості планування громадської забудови у сільських поселеннях західної України. Визначено основні напрямки розвитку населених пунктів та встановлено чинники, що впливають на формування громадських будівель у селах.