СУЧАСНІ ПОШУКИ ОБРАЗНОГО ВИРІШЕННЯ ІНТЕР’ЄРІВ ЗАКЛАДІВ ХАРЧУВАННЯ - Новосельчук, Наталія; Шевченко, Людмила (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2022)
У статті відзначено, що соціально-економічні та культурні зміни у суспільстві безпосередньо впливають на типологію та специфіку формування інтер’єрів закладів харчування. Відмічено, що в контексті розвитку інформаційних технологій підприємства громадського харчування стали розглядатись як місця для отримання нових вражень: візуальних, слухових, когнітивних та комунікативних. Споживання їжі у закладах харчування потребує нових підходів, на відміну від тих, що використовувались раніше. Визначено ключову роль концепції, окреслено основні тематичні напрями при розробці інтер’єрів даного типу підприємств. Визначено сучасні пошуки формування внутрішнього простору закладів харчування. Виділено основні акценти, що можуть покращити відвідуваність таких об’єктів та вплинути на формування інтер’єру. У статті задіяно метод фактологічного аналізу та емпіричний метод. Представлені рекомендації можуть бути використані при створенні дизайну інтер'єрів закладів харчування.