РОЛЬ ТРАНСПОРТНИХ МЕРЕЖ В ЕКОНОМІЧНОМУ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ПОСЕЛЕНЬ - Гнесь, Людмила (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2022)
У статті проаналізовано вплив транспортних мереж на розвиток поселень. Виявлено важливу роль транспортної мережі, зокрема автодоріг та їх вплив на розвиток сільських поселень. Авторка відмічає, що розвиток сільських територій варто розглядати з позиції теорії Гутнова «каркас і тканина», які є складовою циклічного розвитку та еволюційної динаміки містобудівних систем.