ЗМІНИ МЕДІЙНОСТІ АРХІТЕКТУРИ ТА ПРОСТОРІВ МІСТ ПІД ЧАС ВІЙНИ - Парнета, Мар’яна (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2022)
У статті висвітлюється характеристика медійності архітектури та просторів міст під час війни в Україні. Буденні речі втратили сенс, адже пріоритетним стало збереження людського життя. Зруйновано міста та села, знищено пам’ятки архітектури. Багато споруд перетворились на укриття та прихисток для біженців. Медійність архітектури перетворилась на джерело інформації для безпеки українців, стала засобом комунікації та виявленням громадянської позиції. Невід’ємними елементами медійності також стали звуки сирен та вибухів. Українська культура поповнилася новими символами, які інтегрувались в архітектуру міст.