ЗБЕРЕЖЕНІ ВОКЗАЛЬНІ КОМПЛЕКСИ ЗАЛІЗНИЧНОЇ МЕРЕЖІ ВОЛИНСЬКОЇ ГУБЕРНІЇ ЯК ОБ'ЄКТИ АРХІТЕКТУРНОЇ СПАДЩИНИ - Назарук, Микола (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2021)
В статті розглянуті об'ємно-просторова структура та стилістика збережених залізничних вокзальних комплексів, які збудовані на території Волинської губернії в період другої половини XIX – початку XX ст. Значна увага звертається на архітектурну цінність цих вокзалів. Автором обґрунтовується пропозиція щодо внесення в реєстр пам'яток архітектури ті вокзали, а також будівлі вокзальних комплексів, котрі є частиною архітектурного ансамблю, що не мають статусу пам'яток та про які йдеться в даній статті.