МЕТОДИЧНІ ТА ТЕХНІЧНІ ЗАСАДИ АКВАРЕЛЬНОГО ЖИВОПИСУ ДЛЯ СТУДЕНТІВ-АРХІТЕКТОРІВ - Білгородська, Олена; Григор’єва, Валентина (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2021)
В статті з’ясовано, що акварельна техніка є найбільш досконалою для передачі живої архітектурної форми споруди на кресленні. Тому креслення повинні бути чіткими, зрозумілими, виразними, їх графічне виконання повинно базуватися на високих засадах реалістичного мистецтва. У статті доведено значення методичних та технічних засад акварельного живопису для студентів-архітекторів у художній освіті у закладах вищої освіти. Проаналізовано теоретична та методична література з акварельного живопису; акварельні фарби та їх властивості. Розглянути технологічні аспекти виконання акварельного живопису: «по-мокрому», «по-сухому», «ά la prima», «змішана техніка». Акварельні техніки вирішують ці завдання і наочно демонструють взаємодію тональних і колірних характеристик усіх елементів композиції.