ХУДОЖНЬО-КОМПОЗИЦІЙНІ ПРИЙОМИ ОЗЕЛЕНЕННЯ ЯК ЗАСОБИ ВИРАЗНОСТІ В ПРОСТОРІ МІСТА - Oleshko, Olena; Petrovska, Yuliana (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2020)
Обґрунтовано особливості психофізіологічного впливу рослин на центральну нервову систему людини. Тематика доповнена відомостями про декоративні рослини, як фактор художньо-естетичної організації простору, санітарно-гігієнічних та медико-біологічних функцій, що сприяють відпочинку людини від фізичних і нервових навантажень. Досліджено кінетичні (модульні) елементи, палети, еко-графіті, вертикальні ферми та інші конструкції озеленення та дизайну міського середовища. Сформовано критерії та ознаки підбору рослин, створення фіто композицій в дизайні міського середовища, а також застосування рослин під час формування предметно-просторового середовища громадських просторів