Вплив глобалізаційних процесів на культурну ідентифікацію та розвиток дизайну на теренах України - Bets, Svitlana (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2019)
Розглядається історія формування та розвитку дизайну та теренах України. Аналізується вплив глобалізаційних процесів на поширення масової моди, уніфікацію смакових уподобань споживачів різних країн, виникнення проблеми культурної ідентичності. Відзначається, що перед митцями, дизайнерами постає важливе завдання уникнути розчинення власної культури у масовій, впроваджувати дизайн-інновації з врахуванням принципів формотворення та семантики традиційного мистецтва.