СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ АДАПТАЦІЇ ДЕГРАДУЮЧИХ БУДІВЕЛЬ ПІД ЖИТЛОВІ ТА МУЛЬТИФУНКЦІОНАЛЬНІ АРХІТЕКТУРНІ ОБ’ЄКТИ - Смірнова, Ольга; Фурсов, Юрій (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2025)
Стаття присвячена вивченню сучасних проблем адаптації деградуючих архітектурних об’єктів під житлові та мультифункціональні будівлі та комплекси. В статті встановлено зміст поняття «адаптація». Висвітлено особливості адаптації нефункціонуючих архітектурних об’єктів під житлову та інші функції громадського призначення. Розглянуто варіанти адаптації нефункціонуючих архітектурних об’єктів. Визначено прийоми та перспективні тенденції щодо адаптації деградуючих будівель під сучасні об’єкти житлового та громадського призначення.