ПОЛІФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ ЯК УМОВА МІСТОБУДІВНОГО РОЗВИТКУ: НА ПРИКЛАДІ МАЛИХ МІСТ ЗАХІДНОГО РЕГІОНУ УКРАЇНИ - Мещерякова, Ольга; Трач, Роман (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2025)
У статті розглядається роль адміністративних центрів у малих містах України як стратегічних елементів містобудівної структури, що визначають специфіку розвитку місцевої інфраструктури та збереження культурної ідентичності. Окрема увага приділяється їх соціально-культурній ролі, зокрема як осередку формування громадської пам’яті. Аналізуються виклики та позитивні аспекти трансформації адміністративних центрів у контексті понятійно-категоріальної проблематики та змін в управлінській структурі малих міст.