ОСНОВНІ ЗАСАДИ АВТОРСЬКОГО ПРАВА В КОНТЕКСТІ КОНЦЕПЦІЇ МІСТОБУДІВНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ - Бондар, Ганна; Чемакіна, Октябрина (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2025)
Стаття досліджує основні засади авторського права у сфері архітектури та містобудування, аналізує чинне законодавство України, міжнародне законодавство, aquis ЄС та виявляє проблеми правової охорони архітектурних творів. Окремо розглянуто питання авторського нагляду, механізмів ліцензування та вдосконалення нормативної бази. Запропоновані рекомендації щодо адаптації українського законодавства до aquis Європейського Союзу.