ЗАВЕРШЕНИЙ ТА НЕЗАВЕРШЕНИЙ РИТМ В АРХІТЕКТУРНІЙ КОМПОЗИЦІЇ - Кедровська, Ія (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2023)
У статті розглядаються такі поняття як ритм та метр в архітектурній композиції. Виявляються два найхарактерніші стани архітектурних композицій, яким притаманний ритм. Пропонуються способи зупинки ритмічних або метричних рядів в фронтальній архітектурній композиції.