ОСОБЛИВОСТІ СИНТЕЗУ МИСТЕЦТВ В АРХІТЕКТУРІ ТА ДИЗАЙНІ - Жовква, Ольга (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2023)
У статті робиться короткий екскурс в історію розвитку та становлення різних видів мистецтва таких, як живопис та скульптура, від часів Стародавнього Єгипту. Розглядається питання застосування канонів у скульптурі та живописі. Також наводяться основні прийоми і розкриваються особливості застосування синтезу мистецтв (живопису, скульптури, вітражів, художньої кераміки тощо) при вирішенні питання опорядження внутрішнього простору в сучасного об’єктах архітектури.