ВПРОВАДЖЕННЯ МЕТОДИКИ СТВОРЕННЯ «ПРОФІЛЮ КОРИСТУВАЧА», ЯК ВАЖЛИВОГО ЕТАПУ РОБОТИ НАД АРХІТЕКТУРНИМ ПРОЄКТОМ - Обиночна, Зоряна; Голубчак, Катерина (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2022)
Створення архітектурного середовища залежить від діяльності архітектора і певних етапів розробки проєкту, одним із яких є передпроєктний аналіз, який носить підготовчий характер та має важливе значення для подальшого напрямку роботи. У статті розглянуто методику створення «профілю користувача», як одного із важливих етапів роботи над архітектурним проєктом в архітектурній освіті. Розроблено деякі рекомендації та прийоми створення «профілю користувача». Проведено огляд вітчизняних та закордонних наукових досліджень, в яких порушено питання передпроєктного аналізу, що базується на вивченні потреб майбутнього користувача архітектурного простору. Виведено декілька етапів створення такого профілю та подано наочний приклад його застосування в навчальному процесі, вплив на подальший розвиток архітектурного проєкту.