ДО ПРОБЛЕМИ ЗАСТОСУВАННЯ СУЧАСНИХ МЕТОДІВ У ДОСЛІДЖЕННІ АРХІТЕКТУРНО-АРХЕОЛОГІЧНИХ МІСТОБУДІВНИХ КОМПЛЕКСІВ (НА ПРИКЛАДІ ТЕРИТОРІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО ЗАПОВІДНИКА «ДАВНІЙ ГАЛИЧ») - Бевз, Микола; Лукомський, Юрій (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2022)
У статті розкриваємо проблему дослідження та інвентаризації території історико-культурних заповідників сучасними інструментальними неінвазійними методами. На території таких заповідників часто маємо поєднання об’єктів археологічної та архітектурної спадщини. Найбільш проблемними є завдання виявлення, інвентаризації та ідентифікації об’єктів археологічної спадщини. Це завдання може бути розв’язане із застосуванням сучасного обладнання та відповідних методів. Подаємо конкретні рекомендації та пропозиції щодо формування програми наукових досліджень для території національного заповідника «Давній Галич».