ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ ТА ДОЦІЛЬНІСТЬ ОРГАНІЗАЦІЇ УНІВЕРСАЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ПРИМІЩЕННЯ ЗАКЛАДУ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ДЛЯ РІЗНИХ ВІКОВИХ КАТЕГОРІЙ ДІТЕЙ - Васильченко, Дар’я (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2021)
У статті розглядаються підходи до формування сучасного освітнього середовища, основні підходи до організації навчального процесу та їх вплив на формування навчального простору. Розглянуто зв’язок ергономічних параметрів дітей різних вікових категорій та параметри меблів, що відповідають їм. Змодельоване універсальне навчальне приміщення для різних вікових категорій користувачів із можливістю його використання для індивідуальних, групових форм роботи з дітьми.