ФОРМУВАННЯ КАМПУСА ЯК СТУДЕНТСЬКОГО МІСТЕЧКА - Житкова, Наталія; Машковська, Еліна; Коршунов, Дмитро (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2021)
У статті висвітлюються риси і основний причинно-наслідковий зв’язок університетських містечок з міським середовищем і, зокрема, з їх суто функціональною наповненістю наукою, освітою, проживанням, оздоровленням, відпочинком, здійсненою в архітектурно-просторовому середовищі. В статті розглянуто історичний контекст та основні етапи розвитку студентських містечок з метою вивчення закономірностей формування кампуса у відповідності із соціокультурним розвитком суспільства. Розглянуто закордонний та вітчизняний досвід. Коротко визначені сучасні тенденції розвитку студентських містечок.