АРХІТЕКТУРНО-ПЛАНУВАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ ОБ’ЄКТІВ ОБСЛУГОВУВАННЯ, РОЗТАШОВАНИХ НА ТРАНСПОРТНО ПЕРЕСАДОЧНИХ ВУЗЛАХ - Абдулгани, Мустафа Махмуд (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2021)
В статті розглянуто основні аспекти архітектурно-планувальної організації об’єктів обслуговування, які розташовані на транспортно-пересадочних вузлах. Сформовано основні блоки функціонально-планувальної структури транспортно-пересадочних вузлів (ТПВ), їх елементи та принципи розміщення в великих містах: в центрі, в житлових масивах, в історичних центрах , та в зоні контакту міської забудови. В роботі обґрунтовано актуальність рекомендацій щодо розробки ТПВ в структурі міст, які постійно і системно розвиваються.