МОНІТОРИНГ СЕЗОННОГО РОЗКРИТТЯ ТРІЩИН НА ПРИКЛАДІ НАЦІОНАЛЬНОГО ЗАПОВІДНИКА «СОФІЯ КИЇВСЬКА» - Яковенко, Михайло; Нестеренко, Олена; Зорін, Євген; Бень, Ігор (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2021)
Представлено інструментальний метод моніторингу змін ширини розкриття тріщин в конструкціях Національного заповідника «Софія Київська». За результатами спостережень побудовано графік розвитку зміни ширини розкриття тріщин в часі на протязі 5 років. Проаналізовано пряму залежність від вологості повітря та обернену залежність від температури повітря навколишнього середовища.