ДО ПИТАННЯ ПРО ІСНУВАННЯ ТА ВИГЛЯД ДАВНЬОРУСЬКОЇ ЦЕРКВИ ВОЗНЕСІННЯ У ПЕРЕМИШЛІ - Франків , Роман (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2021)
У статті узагальнюються матеріали, котрі стосується припущення про існування давньоруської церкви Вознесіння на так званому «Татарському пагорбі» у Перемишлі. Внаслідок подальших досліджень, виявлено матеріали, які дають можливість оцінити його як на основі археології самого місця, а також і внаслідок порівняння їх особливостей із практичними рисами будівництва Галицької Русі вже відомих сучасній науці.