ЗАСТОСУВАННЯ ЕСТЕТИЧНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ КОЛОРИСТИКИ ІНТЕР’ЄРУ В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ ХУДОЖНИКІВ-ДИЗАЙНЕРІВ - Пилипчук, Оксана; Полубок, Андрій (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2021)
В статті досліджуються основні естетичні можливості колористики інтер’єру. В результаті аналізу визначено основні умови естетичного впливу колористики інтер’єрного простору. Проаналізовано взаємозв’язок кольору, при зоровому сприйнятті, з фізіологічними, психологічно-асоціативними реакціями та емоційними відчуттями. Враховано важливість суб’єктивного розуміння кольору – колірні переваги і питання колірної культури. Визначені асоціативні можливості кольору, як засоби емоційного, естетичного, а також символічного впливу. В результаті, розроблено та запропоновано основні естетичні можливості колористики в інтер’єрі, які складаються з логічно-послідовних етапів, кінцевою метою яких являється реалізація колористичного проекту інтер’єру, що є необхідним в навчальному процесі підготовки фахівців художників-дизайнерів для їх майбутньої професійної діяльності.