МЕТОДИ КОМПЛЕКСНОГО ПРОЦЕСУ РЕСТАВРАЦІЙНО-РЕКОНСТРУКТИВНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ - Лещенко , Нелля (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2021)
В статті здійснено систематизацію існуючих реставраційних і реконструктивних методів в ієрархічному порядку за можливістю привнесення нового в історично сформоване – від самих щадних реставраційних до самих активних реконструктивних. Запропоновано їх класифікацію: за активністю втручання – на зберігаючі, відновлюючі, оновлюючі, перетворюючі; за проведенням якісних змін на різних системних рівнях – на містобудівні, об’ємні та функціональні. Показано їх відповідність та надано пояснення щодо кожного метода.