ТЕРМІНОЛОГІЧНІ ТА ОЗНАЧАЛЬНІ РАМКИ ПОНЯТТЯ «НЕОМОДЕРНІЗМ» В СУЧАСНІЙ ТЕОРІЇ АРХІТЕКТУРИ - Frankiv, Roman; Liaskivskyi, Oleh (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2020)
Розглядається проблема змістового наповнення терміну «неомодернізм» та його відповідності для окреслення явищ архітектури кінця ХХ – початку ХХІ століть. Окреслюється коло альтернативних термінів та їх означальну відповідність змісту явища. Проводиться порівняння рис модерності, характерних, в свій час, для модернізму та, згодом – неомодернізму. Аналізується специфіка взаємодії старих проявів постмодерного світогляду із нео-модерністськими.