Музей у структурі Придніпровської державної академії будівництва та архітектури (ПДАБА) - Merylova, Iryna; Podolynnyi, Sergii; Boldyrieva, Olena; Troschilo, Andrii (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2019)
В Україні в останні роки активно проводиться процес реорганізації вищої освіти. Це пов’язано з необхідністю підвищення якості освіти у вищій школі для подальшого конкурування з європейськими навчальними закладами, створенням сучасного науково-дослідницького середовища, а також з підвищенням ролі вищої освіти в подальшій трудовій діяльності населення. До одного з найважливіших напрямків реорганізації слід віднести зближення освіти з реальною виробничою сферою та зростання значення комерційної складової навчальної діяльності. У статті розглянуті приклади успішної реалізації подібного вектора розвитку шляхом створення на базі університету виставкових, музейних та презентаційних комплексів, у дослідженні також сформовано концептуальну пропозицію щодо створення експозиційних просторів в структурі Придніпровської державної академії будівництва та архітектури (ПДАБА).