ВІДОБРАЖЕННЯ У ПЕРІОДИЧНИХ ФАХОВИХ ВИДАННЯХ ЗМІН В АРХІТЕКТУРІ ТА МІСТОБУДУВАННІ ХАРКОВА ЗА ЧАСІВ ПОЧАТКУ ІНДУСТРІАЛЬНОГО БУДІВНИЦТВА: Частина 2. Період від другої пол. 1950-х до поч. 1970-х рр. - Романова, Світлана; Буряк, Олександр (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2024)
Стаття містить історіографічний огляд публікацій про архітектуру та будівництво Харкова у фахових архітектурних журналах України за часів радикального повороту в архітектурно-містобудівному проєктуванні до принципів модернізму та прискореного розгортання індустріальних технологій будівництва. Дана стаття є продовженням публікації, у якій автори розглядали присвячену Харкову професійну пресу періодів післявоєнної відбудови (1947-1955 рр.) та змін, що відбулися у практиці будівництва та у проєктній ідеології другої пол. 1950-х рр. В статті висвітлюються події архітектурного життя та еволюція поглядів архітекторів і містобудівників у другому за значенням місті України протягом третьої чверті XX століття.