ВПЛИВ ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ НА ВІДНОШЕННЯ ДО ПУБЛІЧНИХ ПРОСТОРІВ МІСТ. - Holovatiuk, Alina (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2020)
Розглядається зв'язок між виникненням залежностей від соціальних мереж та публічними просторами міст. Показано причинно-наслідковий процесс формування елементів сучасного публічного простору та розвитку соціальних мереж. Надано визначення та охарактеризовано інстаграмні публічні простори. Описано об’єкти та типи публічних просторів, що з’являлися під впливом зростання об’ємів інформації, яка передавалася через соціальні мережі. Показані сучасні елементи публічного простору та мотив їх появи в звязку зі змінами в культурі соціуму та змінами в сприйнятті світу. Описаний зв'язок між віртуальним простором відеоігор і реальним публічним простором. Кожне визначення доповнено прикладами з світового досвіду в публічних просторах таких міст, як Венеція, Хускар, Женева, Хельсінкі.