ПРИКЛАД РОЗРАХУНКУ ЛІНІЙНОГО ТЕПЛОВОГО МІСТКА ДЛЯ МАСОВОГО СТВОРЕННЯ БУДИНКІВ СТАНДАРТУ«PASSIVHAUS» В УКРАЇНІ - Головатюк, Костянтин (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2025)
Підкреслена гостра необхідність для масового створення будинків стандарту «Passivhaus» в Україні із місцевих будівельних матеріалів. Розкритий один із основних критеріїв стандарту «Passivhaus», а саме: проєктування без теплових містків. Подана інформація з чисельного методу розрахунку коефіцієнта теплопередачі лінійного теплового містка (в 2D постановці). Наведено приклад розрахунку коефіцієнта теплопередачі лінійного теплового містка методом двовимірного температурного поля в програмі Therm. Надаються рекомендації для зменшення значення коефіцієнта теплопередачі лінійного містка до Ψ<=0,01Вт/(м·К), що відповідає критерію стандарту «Passivhaus» – проєктування без теплових містків.