ДО ІСТОРІЇ ПРОСТОРОВОГО РОЗВИТКУ БАРСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ У XV-XVI СТОЛІТТЯХ - Захаров, Ігор (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2025)
У статті висвітлюється питання просторового розвитку території Барського староства у XV-XVI ст. Проводиться порівняльний аналіз стану території до і після 1537 року, коли Барське староство формується під впливом господарської діяльності королеви Бони Сфорца – носія культури Італійського Відродження.