ДОСВІД ОБЛАШТУВАННЯ ПРИМІСЬКИХ ЗОН У НАЙКРУПНІШИХ МІСТАХ США, ВЕЛИКОБРИТАНІЇ ТА НІМЕЧЧИНИ - Михіденко, Марта (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2024)
Дана стаття присвячена досвіду облаштування приміських зон у США, Великобританії та Німеччини. Розглядаються різні підходи і стратегії, успішні і не дуже приклади реалізації проєктів на приміських територіях великих міст і мегаполісів, що за кількістю населення відповідають найкрупнішим українським містам. В статті на практичних прикладах розкривається зміст понять субурбанізація, агломерація та конурбація. Вивчений досвід може бути взятий до уваги під час повоєнної відбудови приміських зон найкрупніших міст України.