ТИПОЛОГІЯ ТИМЧАСОВИХ ПОСЕЛЕНЬ ДЛЯ ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ - Амосов, Юрій (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2024)
Виявлено типологічні особливості для групування тимчасових поселень та можливість їхнього розподілу по 4 групам за значенням містобудівних моделей. Особлива увага приділяється виявленню морфології тимчасових поселень, як елементу містобудівної системи.