СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ІСНУВАННЯ ВІДКРИТИХ ПУБЛІЧНИХ ПРОСТОРІВ МІСТ - Гусєв, Микита (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2024)
В статті здійснено узагальнення та систематизування існуючих проблем сучасного функціонування відкритих публічних просторів міст, що були поділені на декілька груп - містобудівні, транспортні, функціональні, композиційні, соціально-економічні, естетично-екологічні та інформаційно-технологічні. Деталізовано сутність проблематики відкритих публічних просторів міст, що базується на спільних рисах їх функціонально-просторової організації. Наведено шляхи вирішення вищеперелічених проблем існування відкритих публічних просторів міст.