ОСОБЛИВОСТІ РЕВІТАЛІЗАЦІЇ ЖИТЛОВИХ ВНУТРІШНЬОДВОРОВИХ ПРОСТОРІВ РАДЯНСЬКОГО ПЕРІОДУ М. ОДЕСИ - Antonenko, Nadiia; Rumilets, Tetiana; Dmitrik, Nadiia (Сучасні проблеми Архітектури та Містобудування, 2020)
В статті розглянуті ключові питання, пов’язані з архітектурно-містобудівними особливостями формування житлових внутрішньодворових просторів радянського періоду в м. Одеса. Сформульовані принципи ревіталізації цих просторів та перелік основних заходів, які допоможуть забезпечити емоційний та фізичний комфорт мешканців застарілих будинків та зможуть реалізувати особливу соціальну роль двору – місце громадської взаємодії співвласників житла.